Uncategorized / Wordpress / Wordpress Eklentileri

WordPress Kurulması Gereken Eklentiler

WordPress her ne kadar piyasaya ilk girdiğinde blog scripti olsa da şu anda açık kaynaklı CMS (İçerik yönetim sistemi) arasında en gelişmişi diyebiliriz. WordPress’in gelişmiş altyapısına rağmen yapabilecekleri oldukça kısıtlıdır. WordPress’e yeni fonksiyonlar eklemek için eklentilere başvurmamız gerekmektedir. WordPress ücretli ve ücretsiz eklenti havuzu en geniş web yazılımıdır.

Yeni bir wordpress sayfası kurduğumuz zaman belli eklentiler eklememiz gerekebilir. Kendi eklediğim eklenti kategorilerini sizler için bir liste haline getirdim.

Bu Listeyi hazırlarken eklentilerin işlevselliğine ve mümkünse ücretsiz olmasına veya ücretsiz kullanımlarının olmasına dikkat ettim. Dikkat ettiğim bir başka konu ise eklentilerin uzun süredir aktif olarak yer alması ve sürekli güncellenmesidir. Çünkü yeni çıkan ve harika görünen bir eklenti gerekli güncellemeleri yerine getirmezse bizim için çok büyük güvenlik sorunları ortaya çıkarabilir.

1- WordPress Seo Eklentileri

Oluşturduğumuz web sitesinin google’da daha görünür olmasını sağlamak zorundayız. Bu web sayfamızın trafiğini arttırmak konusunda bizim elimizdeki en önemli silahlardan biridir. WordPress içerisinde en kapsamlı ve faydalı 2 seo eklentisi kendi aralarında rekabet etmektedir. Bunlar

All in One Seo
Yoast Seo

 

2- İletişim Formu

Çok ilginçtir ama wordpress’in kendine ait yani çekirdek kodları arasında bir iletişim formu yoktur. Bunu sonradan eklememiz gerekmektedir. Ücretsiz ve en başarılı iletişim formu ise;

Contact Form 7

 

3- Sayfa Yapıcı Eklentiler

Yeni nesil wordpress sayfaların tasarım konusunda olmazsa olmazlarından biri sayfa yapıcı eklentilerdir. Sayfa yapıcı eklentiler sayesinde sürükle bırak yöntemi ile ana sayfamızı ve diğer landing pagelerimizi tasarlayabiliriz. Burada benim tercih ettiğim 3 farklı alternatif bulunmaktadır.

Gutenberg (Default)
Siteorigin Pagebuilder
Visual Composer (Ücretli)

 

4- Sayfa Hızı ve Performansı

WordPress gelişmiş eklenti ve temaları ile birlikte zaman zaman oldukça hantal bir hal almaktadır. Sayfamızı bu hantallıktan kurtarmak ve performansını arttırmak için belirli eklentiler kullanmamız gerekebilir

Litespeed Cache
W3 Total Cache

5- E-Ticaret Eklentileri

E-Ticaret eklentileri olmazsa olmazlar arasında değildir. Ancak WordPress sitesinin bir e-ticaret sayfası haline getirmek istiyorsanız muhakkak kurmanız gereken bir eklenti vardır.

WooCommerce

6- Yorum Eklentisi

WordPress’in kendine ait yorum kısmı bulunmakadır. Bunun daha gelişmiş ve daha işlevsel bir haline sahip olmak isterseniz size tavsiye etmek istediğim eklenti.

wp Discuz

7- SSL Eklentisi

SSL sertifikası hem hız hemde güvenlik açısından olmazsa olmazdır. Bu da beraberinde SEO başarısı getirmektedir. SSL sertifikamız olsa bile bunu aktif hale getirmek için bir eklentiye ihtiyaç duyarı

Really Simple SSL
5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments