WordPress Dünya'nın en çok kullanılan CMS yani içerik kontrol sistemlerinden biridir. WordPress'in bu kadar sık kullanılmasının bir çok sebebi olmasının yanında en önemli sebeplerinden biri de wordpress kurulumu oldukça kolay ve ücretsizdir. WordPress Kurulumu hakkında hazırladığım bu yazıyı güncellemeler ve yeni metotlar ile birlikte güncellemeye devam ediyorum.
WordPress kurulumunda bir çok metot olmakla birlikte en çok kullanılan ve en kolay metotlardan biri Cpanel üzerinden kurulumudur.
CPanel ile WordPress Kurulumu
Cpanel kullanımı kolay bir hosting yönetim sistemidir. Cpanel webmasterlar açısından bir çok kolaylık sağlamaktadır. Cpanel eğitim yazımda bunları daha net öğrenebilirsiniz.
Cpanel ile İlgili 5 Soru
1- Cpanel Ücretli Midir ?
Cpanel Ücretlidir. Ancak server değilde standart paylaşımlı hosting kullanıyorsanız ve çalıştığınız firma size bu hizmeti sağlıyorsa Cpanel Ücretsizdir.
2- Cpanel Her Hostingde Bulunur Mu ?
cPanel her hosting firmasında bulunmaz ancak yerli hosting firmalarının paylaşımlı hosting paketlerinde %90 a yakın bir oranda cpanel bulunur . bunu zaten hosting hizmetininin detay sayfasında da görebilirsiniz.
3- cPanel'e Nasıl Giriş Yaparım ?
cPanel hizmeti veren bir hosting kullanıyorsanız. Hosting yönetim paneli üzerinden cpanele giriş yapabilirsiniz. Ayrıca firmadan firmaya değişmekte olup. cpanel.siteismi.com veya sitesimi.com/cpanel sayfalarından da giriş yapabilirsiniz.
4- cPanel'de Sadece WordPress Mi Kurabilirim ?
Hayır wordpress dahil bir çok ücretsiz cms hazır olarak bulunmaktadır. Bunları dilediğinizde kurabilirsiniz. Bunun dışında yedekleme ,email ayarları, domain ve subdomain ayarları gibi bir çok hizmeti de burada yapabilirsiniz.
5- Cpanel'in Alternatifi Var Mı ?
Plesk panel alternatiflerinden biridir. Cpanelin çok alternatifi olmasına sağmen pazarda büyük ölçüde cpanel hakimdir.
Adım Adım WordPress Kurulumu
Adım 1 Cpanel'e Giriş Yaparız
Adım 2 Giriş Yaptıktan Sonra Sayfanın En Altında Bulunan Uygulama Yükleyicisine Geliyoruz. Buradan da wordpress kurulumu için wordpress logosuna tıklıyoruz.
Adım 3 Çıkan Sayfada Yükle veya Install Butonuna Tıklıyoruz.
Adım 4 Buradan Web sayfamızın nasıl ve hangi adreste çalışacağını seçiyoruz. Hangi domainin çalışacağını ve slogan yazıyoruz. Ayrıca admin ismi ve şifresini de buradan belirliyoruz.
Daha sonra sayfanın altından geçici temamızıda seçip yükle butonuna tıklıyoruz. Ardından sayfamız yükleniyor. WordPress web sitemiz yüklendikten sonra
www.siteismi.com/wp-admin
sekmesinden yönetim paneline girerek düzenlemeleri yapmaya başlayabiliriz.